Wonen

225 SONNEVANCK

1962 - Woonzorgcentrum Sonnevanck (2018)

Op de plek van de voormalige villa Sonnevanck aan de Naaldwijkseweg, gebouwd door burgemeester H. van Lennep ( 1903- 1905), werd in 1962 een groot modern bejaardenhuis gebouwd ter vervanging van het totaal ongeschikte rusthuis aan de Sand-Ambachtstraat, waar de bewoners nog op grote zalen moesten slapen. Eind jaren 70 van de vorige eeuw bleek ook dit gebouw al niet meer te voldoen aan de eisen van de tijd. Renovatie en gedeeltelijke nieuwbouw bleken duurder te zijn dan nieuwbouw, daarom werd besloten tot nieuwbouw.

In februari 1982 werd de eerste steen gelegd voor een nieuw verzorgingshuis aan de Viottastraat dat in september 1983 werd geopend.

Nu valt dit woonzorgcentrum Sonnevanck onder de zorgorganisatie Pieter van Foreest. Sonnevanck biedt huisvesting, verzorging en begeleiding aan ouderen. Er wordt ook aanvullende verpleegkundige zorg geleverd en op de meerzorgafdeling verblijven cliƫnten met een vorm van dementie.

Het woonzorgcentrum biedt de bewoners activiteiten op het gebied van welzijn en ontspanning en faciliteiten zoals o.a een bibliotheek, kapper en restaurant.