Vrije tijd

Sportpark

1965 - Julianasportpark( 2016)

Op 14 augustus 1965 opende burgemeester Mumsen aan de Koningin Julianaweg in ’s-Gravenzande het Juliana Sportpark, een 14 hectare groot sportpark. Hij deelde mee dat de inwoners van een kleine gemeente recht hebben op een goede sportaccommodatie. Daarom was een fantastisch plan uitgewerkt dat de gemeenteraad op 21 november 1963 aanvaardde. Er werd een eerste krediet uitgetrokken van anderhalf miljoen gulden.

De ’s-Gravenzanders kunnen trots zijn op hun sportpark. Nergens in het Westland is een soortgelijke accommodatie te vinden en zelfs vele steden zouden maar wat graag over een park beschikken waarin een hoofdveld voor voetbal, 4 bijvelden en een oefenveld, twee korfbalvelden en ruimte voor vijf tennisbanen zijn opgenomen.

Van het sportpark zullen beide ’s-Gravenzandse voetbalverenigingen, de Voetbalvereniging ’s-Gravenzande (rood/wit shirt) en de ’s-Gravenzandse Sportvereniging (blauw/geel shirt) gebruikmaken. Verder is een verkeerstuin aangelegd die tot de modernste van Nederland behoort. Hier kan de schooljeugd in de praktijk verkeersonderwijs worden gegeven. In het park is een overdekte zittribune voor 900 personen en staantribunes voor 2100 voetballiefhebbers en een clubgebouw met uitzicht over alle velden. Het park heeft een uitgebreid parkeerterrein.

Deze marker komt voor in: