In 1885 vestigde heer Cor Brinkman zich in de Havenstraat in ’s-Gravenzande.
Daar verkocht hij onder andere “sparrietouw’’ (voor het bossen van asperges) zakken, kisten en ook dekzeilen voor de Westlandse schuiten. In 1926 won Brinkman de eerste prijs op de grote Fruit- en Groentetentoonstelling in Utrecht met de elektrisch aangedreven sorteermachine voor tomaten.
Met het aantreden van de zoon van de oprichter, Henk Brinkman, werd het eerste personeel aangetrokken.
Het bedrijf groeide en verhuisde in 1917 naar een nieuw pand aan het Marktplein. In 1934 werd dit pand getroffen door een felle brand. Het wagenpark (drie vrachtwagens) en de voorraad hout en machines gingen verloren.
Tijdens de oorlogsjaren 1940-1945 moest het bedrijf uitwijken naar elders. Brinkman is na de oorlog in staat geweest om alles weer op te bouwen. De tuinbouw ontwikkelde nieuwe teeltmethoden, automatisering, regenleiding en verwarming. Het bedrijf speelde daarin een belangrijke rol.
In 1972 verhuisde Brinkman vanaf het Marktplein naar het terrein van de voormalige veiling aan de Woutersweg in ‘s-Gravenzande. Het hoofdkantoor is daar nog steeds gevestigd. In 1974 is door de toenemende vraag de eerste buitenlandse vestiging geopend. In 1985 bij het 100-jarig bestaan heeft Brinkman het predicaat “Koninklijk’’ mogen ontvangen.