Handel & middenstand

leeuwenberg1987

1924 - De Leenwenberg (1987)

Toon streetview

In 1911 startte Johan van den Berg hier een vervoersbedrijf met twee paarden en een wagen. Het woonhuis liet hij in 1924 bouwen. Rond 1925 schafte hij vier T-Ford aan. In het begin was het voornamelijk melkvervoer.

In 1935 nam Arie van den Berg een deel van het bedrijf van zijn vader over. Na de oorlog groeide het transportbedrijf. Naast het melkvervoer werd het transport van groente en fruit naar de Delftsche Groentenveiling steeds belangrijker
Rond 1975 volgde Jan van den Berg zijn vader op. Het bedrijf maakte een explosieve groei door, het erf en de straten rond de woning werden te klein. In 1987 verhuisde het bedrijf naar Delft.

De woning, garages en andere opstallen in Den Hoorn werden gekocht door aannemer G.A.M. van Leeuwen. Na de sloop startte in 1989 hier de bouw van een project met nieuwe winkels en een aantal vrije sectorflats. Bij het slaan van de eerste paal maakte de bouwer de naam bekend van het project, namelijk ‘Leeuwenberg’, een samenvoeging van zijn eigen naam met die van de voormalige eigenaar van het terrein.
Op 24 oktober 1990 werd het complex in gebruik genomen.
Eerst waren er meerdere winkels in het gebouw; sinds 2010 is hier de alleen de PLUS supermarkt.

Deze marker komt voor in: