Aan de zuidkant van ’s-Gravenzande, aan het einde van de Langestraat, lag de buitenplaats Zuijdwind. Op de kaart van Kruikius uit 1712 staan in de hoek van de Zuidwind en de Naaldwijkseweg een hofstede met koetshuis getekend. Daarvan kon de eigenaar bij zijn bezoek aan zijn buiten verblijven.
Deze buitenplaats was aangelegd in barokke stijl, met symmetrische bloemperken en stervormig aangelegde bospercelen. In 1715 werd op dit buiten een kapitaal landhuis gebouwd en werden de tuinen anders ingericht.
Vooral Hendrik van Slingelandt , burgemeester van Den Haag, heeft veel geld gestoken in het verfraaien van de buitenplaats zoals het plaatsen van tuinbeelden langs de grasperken en het aanleggen van vijvers. Verder was er een baan waar het colfspel gespeeld kon worden en groeiden er exotische gewassen, zoals sinaasappelboompjes, die in de winter in de oranjerie werden geplaatst.
Er was ook een kas waarin ananas geteeld werd. Verder waren er boomgaarden en moestuinen .
Tegen de Zanddijk aan had men een vinkenhuis waar in het najaar vogels werden gevangen voor consumptie. Van deze buitenplaats liet Van Slingelandt een groot aantal aquarellen maken waardoor we een goed beeld van dit fraaie buiten krijgen.
In 1810 is het terrein verkocht voor de sloop en werden er tuinderijen op aangelegd.