Deze boerderij werd in 1893 in opdracht van Cornelis de Jong gebouwd. De boerderij verving een oudere woning, waarvan de stal is blijven staan. Deze staat ten westen van de stal uit 1893. Door de nieuwbouw werd de bocht van de laan naar de kerk flauwer. Onder de vensters rechts is de melkkelder, er werd veel boter gemaakt.
Op de drie oudste boerderijen in ’t Woudt wordt niet meer geboerd. Maarten en Paula de Jong hadden vanaf 1989 naast hun boerenbedrijf het koffiehuis ‘De Hooiberg’. Nu is de familie Van der Knaap eigenaar. Het is een rustplaats voor veel fietsers. Het woonhuis en de tuin zijn opgeknapt. De stal is verbouwd voor groepen. Op de zolder zijn gastenkamers.
’t Woudt heeft al in 16e eeuw al een herberg. Hier kon men terecht voor een borrel, logies en vergaderingen. Leidekkers en metselaars die aan de kerk werkten, verbleven hier. Begin 1900 was er een kruidenierswinkeltje. De kleinere woningen op ’t Woudt werden bewoond door de boerenknechten. De foto uit ca. 1915 toont een aantal hoge iepen op het pleintje dat de drie toegangen van de boerderijen verbindt. Het was de verzamelplaats.
Op de foto van links af: Wim Mark, Albert Niemeijer, zoon van dominee Niemeijer, zijn dienstbode Jaantje Schouten, Bets Vilders, Marie v.d. Meer, Dirkje van Atten, Neeltje Mark en (niet goed zichtbaar) Janus Bos. De familie Mark bewoonde de kosterswoning. Op het erf van de Hofwoning, direct rechts waren de dorpsfeesten.