Op de Westlandkaart ontdek je de ontwikkeling van het Westland door de eeuwen heen. In de navigatiebalk kun je zoeken op adres, je kunt de transparantie veranderen (naar Google Maps gaan), een thema kiezen of het jaar veranderen. Zo zie je hoe het Westland is ontwikkeld van een vrijwel leeg landschap, zo’n vijfhonderd jaar geleden, tot de glazen stad van nu.


Kies thema:

Legenda 

Legenda_29-06-16

Toelichting
Het Westland is een streek in Zuid-Holland, die ligt ten zuidwesten van Den Haag en Delft, ingeklemd tussen de Noordzee en de Nieuwe Waterweg. De naam is afgeleid van de Westambachten van het waterschap het Hoogheemraadschap van Delfland. Het Westland in zijn huidige vorm is tot stand gekomen vanaf de 12de eeuw. De landbouw was toen het belangrijkste middel van bestaan, maar vanaf de 17de eeuw begint de tuinbouw steeds belangrijker te worden. Vanaf de 19de eeuw is de tuinbouw het belangrijkste middel van bestaan. In de eeuwen die volgen zal het Westland zich ontwikkelen tot het belangrijkste (glas)tuinbouwgebied ter wereld.

Contact en opmerkingen
info@westlandsmuseum.nl

Met dank aan
De Westlandkaart is geproduceerd dankzij financiële bijdragen van:

Fonds Westland
Beheerstichting Loswal ‘De Bonnen’
Rabobank
Fonds 1818

logos westland

Het project is een samenwerking van het Historisch Archief Westland, het Westlands Museum, Museum De Timmerwerf en lokale historische verenigingen.

copyright historische kaarten 1500-2015
Mapping History

Creative Commons-Licentie
Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal-licentie.